L’assegurat va declarar un sinistre i va cobrar la indemnització corresponent per l’asseguradora . Dos anys després de la liquidació del sinistre, l’asseguradora segueix amb les accions de recobrament i interposa demanda judicial contra el deutor.

Inexplicablement el jutge va donar la raó al deutor, en lloc de donar-la a l’assegurat.

Conseqüència: l’assegurat va haver de retornar la indemnització a l’asseguradora.

L’enuig de l’assegurat va ser considerable, ja que si bé va seguir totes les indicacions de l’asseguradora per afavorir el recobrament, la decisió judicial final li va acabar ocasionant un doble prejudici: no cobrar la indemnització i perdre al client.

L’assegurat va acusar als advocats de l’asseguradora d’una mala gestió, i d’una falta de diligència. No es pot fer res contra el que digui el jutge, però segurament l’assegurat hagués acceptat molt millor la decisió contrària , si els advocats afectats haguessin estat els de la seva confiança, en lloc dels advocats de l’asseguradora.

Seria interessant que l’assegurat davant cada sinistre, pogués decidir si prefereix gestionar el recobrament amb el seu advocat de confiança o bé prefereix comptar amb els advocats de l’asseguradora. En aquells casos, en els quals hi hagi una discussió comercial o problemes de qualitat, seria sempre aconsellable optar pels advocats de confiança de l’assegurat, que són qui coneixen més bé la pròpia operativa i casuística del mateix assegurat.

Jordi Maeso
Director de Manubrok.
Tots els drets reservats.